Hotstone

Op een deel van je lichaam worden warme stenen gelegd. Na de legging van de warme stenen word je verder los gemasseerd met olie, warme stenen en handen! De massage bestaat uit lange rustige strijkingen en heeft een ontgiftende, afvoerende en ontspannende werking.

 Hotstone massage is zeer geschikt bij spanningen, stress, spierproblemen, gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose, fibromyalgie, spijsverteringsproblemen en slechte doorbloeding. Een goede hotstone massage is een intense ervaring die lang doorwerkt.
Hot stone massage is niet geschikt bij: ontstekingen, trombose, koorts, zwangerschap.

De basaltstenen  bevatten naast zouten en mineralen ook ijzer en magnesium.Door de grote dichtheid van de basaltstenen blijven ze lekker lang warm. Door deze warmte kom je dieper in het spierweefsel waardoor deze manier van masseren meer effect heeft.

 De Grieken en Romeinen masseerden elkaar in de badhuizen met warme stenen. Belangrijke mensen werden ermee gemasseerd omdat hiermee spierpijn en kwetsuren afnamen. Ook werd deze massage gebruikt bij Inca’s, Indianen, Maori’s en vele andere culturen. Warme stenen werden hier gebruikt bij belangrijke rituelen, afhankelijk van de cultuur. In de Oosterse cultuur legde men de stenen op de acupunctuurpunten, en wreef men ermee over de meridianen.

6.360 gedachten over “Hotstone